Japansk Keramik

Sushi

Hvordan man skal spise sushi

Sushi er mere end bare “rå fisk.” Sushi har udviklet sig til en global trend uden for Japan og er nu også blevet meget populær i Danmark. Japansk-Keramik fremstiller naturligvis specialiserede remedier til sushi, såsom dedikerede skåle til sojasovs og wasabi, til dit næste sushi-måltid.

 

I henhold til japansk tradition anbefaler vi at arrangere Sushi-bordet som følger:

Yunomi (tekop) og Sake-flaske/sake-kop (drikkevarer) til venstre, shoyu kozara (lille skål til soya og wasabi) og spisepinde med holder forrest, samt et vådt håndklæde til højre.

Sushi spises traditionelt med fingrene, men det anses også for god skik at bruge spisepinde. Hvis du er til bords med ældre japanere, er det dog nok sikrest at bruge fingrene. Du bør dog altid bruge spisepinde til at indtage gari (syltet ingefær).

Når du indtager sushi,bør du kun dyppe spidsen af fisken i soya. Hvis der kommer soya på sushirisene, bliver de brune og kan falde fra hinanden. Smagen af soya kan også nemt blive for dominerende.

Til nigiri skal du lægge sushien på siden og dyppe toppings i soya. Det gælder dog ikke for gunkan, da toppings nemt falder af.

Når sushi-stykket er dyppet let i soya, vendes det så risen er opad før det føres op til munden. Spis hele sushi-stykket i en bid; det anses for dårlig opførsel at lægge halv-spist sushi tilbage på tallerkenen.

Sidst, men ikke mindst, kan man med jævne mellemrum opfriske sin mund ved at spise lidt gari (syltet ingefær). Rå fisk er som bekendt en stor del af sushi, men gari siges at have en “deodorant-effekt” der fjerner lugten af fisk samt en steriliserende virkning der modvirker madforgiftning. Hvis du spiser gari efter fede ingredienser eller ingredienser med stærk smag, vil indersiden af din mund blive forfrisket, hvorved du bedre kan nyde det næste stykke frisk sushi.  

Produkter

Store rektangulære tallerkener med 6 understøtninger og firkantede tallerkener med 4 understøtninger til servering af sushi, med glat og skinnende japansk jernbaseret brun glasering (“Hamada Rust” Kogecha). Disse tallerkener kan også bruges til servering af tapas, desserter, kager osv. Den mørkebrune farve vil få farverne på alt, der serveres på dem, til at skille sig ud.
Matchende mindre tatara-retter til servering af sojasovs og wasabi med samme glasur er også tilgængelige.

Indkøbskurv