Chawanmushi
Japansk æggestand
Mad som i et smykkeskrin
Chawanmushi er en dampet æggestand, som er unik for Japan. De anvendte ingredienser varierer afhængigt af smag og tilgængelighed. Typisk kan der indgå hvid fisk, rejer, ål, kylling, shiitakesvampe, liljerod og/eller ginko, skåret i passende størrelser, kogt og let krydret. Der tilsættes æggemasse rørt ud i suppe, og hele herligheden dampes. Normalt bruges 1 del æg til 3 dele suppe. Man kan også putte udon-nudler i; i så fald kaldes retten Odamakimushi.
De, der får serveret chawanmushi, får normalt ikke at vide hvad der er i, før de åbner låget, hvilket øger forventningens glæde.
Det er nemt at finde opskrifter på nettet (f.eks. her). Vi håber, du nyder at lave Chawanmushi med vores produkter – ellers kan du bruge dem til servering af dessert, såsom budding, is, terrine eller lignende.
Produkter
Japansk Keramik leverer serien Agern som sæt med kop og låg. Låget er dekoreret med forskellige håndtag, der minder os om japansk Mizuhiki eller et agerns stilk.