Sake
Reishu, Joon eller kanshu?
Nu hvor det at drikke Sake er ved at blive populært i Danmark, ønsker vi i Japansk-Keramik, at introducere ægte keramiske produkter, så du kan nyde sake på japansk maner.
Selv om nogen påstår det, er der ingen regel der siger: “Om sommeren er det varmt, så drik det koldt” eller “Om vinteren er det koldt, så sake skal være varm.” Du kan selvfølgelig nyde at ændre temperaturen efter årstiden, men der er frit valg. Den bedste måde at drikke sake på, er den måde, der passer dig på den givne dag.
Kold sake, Reishu, er afkølet i køleskabet og drikkes ved en temperatur fra ca. 5 – 15 grader. Man kan også hælde sake i et glas med is og drikke det ekstra koldt. Jo køligere den indtages, jo svagere vil alkoholens aroma være, og jo nemmere vil den derfor være at drikke.
Kold sake er kendetegnet ved en forfriskende drikkeoplevelse. Man kan derfor sige, at det er en velegnet måde til at drikke sake med en frisk smag, såsom ginjo sake, og at du kan nyde duften, den rå sake, og ung sake.
Stuetemperatur (ikke afkølet) At drikke sake ved rumtemperatur (20 til 25 grader) uden nedkøling eller opvarmning kaldes hiya (“stuetemperatur”). Sake ved stuetemperatur har en behagelig tekstur, og den originale smag af sake fremstår ren og tydelig. Det er en drik, der smager forskelligt alt efter årstiden, med en lidt kølig fornemmelse om vinteren og en lidt mere lunt indtryk om sommeren.
Der findes mange typer sake, der egner sig til stuetemperatur. Typiske eksempler omfatter Junmai sake og Ginjo sake.
Varm sake (Kanzake) opvarmes normalt i et vandbad, og serveres ved en temperatur på 30 til 55 grader. Opvarmet sake udmærker sig ved at bringe alkoholens fulde potentiale frem. Aromaen breder sig sammen med dampen, og du kan nyde den delikate smag og dybe fylde, som ikke er nær så fremherskende kold eller ved stuetemperatur. Sake med en stærk smag, såsom junmai sake eller honjozo sake, siges at være velegnet til opvarmning. Daiginjo sake, som har en kraftig aroma, kan miste sin aroma ved opvarmning, så den egner sig ikke til varm sake.
Vores produkter er yderst velegnede til kanzake, og vi anbefaler en temperatur på omkring 35-40 grader; men de kan naturligvis også bruges til at servere Reishu og dansk snaps. Den sofistikerede krystalglasur er en fryd for øjet, som sake er det for ganen.
‘
Produkter
japansk-keramik tilbyder flere typer sakeflasker og ochoko med krystalglasur.
Alle produkter fremstilles med hvid eller gennemsigtig glasur indvendig og krystalglasur udvendig. For at sikre fødevaresikkerheden bliver alle produkter brændt ved høj temperatur og senere behandlet med oxidætsning.