Japansk Keramik

Donburi

Skål med ris toppet med sashimi

Donburi – en skål ris med topping

Donburi er både betegnelsen for en japansk madlavningsstil, hvor ris og tilbehør serveres i én skål, og skålen selv. Mange varianter er berømte både i og uden for Japan, såsom Katsudon (ris med kotelet), Gyudon (hvor tyndt skåret oksekød og løg simres i sød/krydret sauce og soja og lægges oven på en skål med ris), og Oyakodon (hvor kylling, der er blevet simret (warishita osv.) blandes med sammenpisket æg og lægges ovenpå ris. Navnet “Oyako” kommer fra brugen af kyllingekød og æg).

 

Billedet her viser kaisendon, en risskål med skaldyrsashimi og andre ingredienser serveret oven på hvide ris. Skålene dækkes ofte med låg, især til varme retter. Vores donburi leveres af samme grund med matchende låg. De kan naturligvis ikke kun bruges til ris, men også til ramen, kakesoba/udon osv.

Produkter

Vore donburi fremstilles med hvid eller gennemsigtig glasur indvendig og krystalglasur udvendig. For at sikre fødevaresikkerheden bliver alle produkter brændt ved høj temperatur og senere behandlet med oxidætsning.

Indkøbskurv