p { line-height: 115%; margin-bottom: 0.1in; background: transparent }
Risskål
Ichiju Sansai
Det er velkendt at ris, suppe og mange andre retter serveres i skåle i Japan. Chawan betød oprindelig en skål til at
drikke te af, men i dag bruges de altså hovedsageligt til at servere ris. Ris er dybt forankret i den japanske kost og kultur, og er en uundværlig del af alle måltider for de fleste japanere. Den typiske menu går under betegnelsen ichiju sansai, og er en velafbalanceret kombination af lune ris, suppe og syltede grøntsager serveret med tre slags tilbehør.
Det korrekte arrangement af japanske retter er som følger: ris forrest til venstre, suppe forrest til højre, hovedret (f.eks. grillet fisk) bagerst til højre, tilbehør (f.eks. simreretter) bagerst til venstre, samt syltede grøntsager og saucer i midten. Spisepindene placeres i en vandret linje lige foran den spisende med den spidse ende mod venstre. Te placeres på højre side. Fisk skal også have hovedet mod venstre og bugen vendt med den spisende. Fiskefilet uden hoved placeres med den brede side mod venstre.
Produkter
Hos Japansk Keramik leverer vi to typer Chawan: kugleformet med små hvide/sorte prikker og glatforet chawan med enkelt glas (begge typer har størrelsen 13 cm i diameter x 7 cm i højden). De kan bruges til at servere ris (ideelt varme), men også salat, små snacks som oliven, pickles, dips, dessert osv.